Fotografie

Basiscursus fotografie (groepsles)

Deze cursus geef ik via Parnassos Cultuurcentrum in Utrecht. Je gaat drie lesdagen van 6 uur aan het werk met je docent en je medecursisten. De volgende cursusdag is 2 weken na de eerste. Het is ideaal voor cursisten die van ‘de automaat’ af willen en meer uit hun camera willen halen. Heb je ooit een fotografiecursus gedaan en zoek je naar een opfrisser? Dan is deze cursus ook iets voor jou!

Programma

Dag 1

In de ochtend krijg je theorie: hoe krijg je een camera onder controle? Je leert kijken naar  licht en belichten. In de middag gaan we praktisch aan de slag aan de hand van verschillende opdrachten.

Dag 2

Bespreking van de ingezonden foto’s van dag 1. Nieuwe theorie over o.a. compositie,  gebruik maken van diverse scherpstel mogelijkheden. In de middag weer praktisch aan de slag.

Dag 3

Inspiratie aan de hand van voorbeelden. In de middag praktisch aan de slag.

Portretfotografie (groepsles)

Deze cursus geef ik via Parnassos Cultuurcentrum. Je gaat twee lesdagen van 6 uur aan het werk met je docent en je medecursisten. De tweede cursusdag is in principe 2 weken na de eerste. Deze cursus is bedoeld voor mensen die de basistechniek beheersen en die betere portretten willen maken.

Dag 1

Theorie techniek en compositie, regie en poseren. Inspiratie en oefenen aan de hand van opdrachten.

Dag 2

Bespreking van de ingezonden foto’s van dag 1. Nieuwe theorie over licht: bestaand licht, kunstlicht en lichtvormers. Praktijkles: oefenen met bestaand licht, studiolicht en combinatie daarvan

Licht! (groepsles)

In deze workshop staat licht centraal. Wil je meer weten over flitslicht, lichtvormers, hoe je kunstlicht en bestaand licht kunt combineren? Wil je inspiratie opdoen? Deze workshop bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Twee avonden of twee dagdelen. Data moeten nog gepland worden. je kunt alvast je belangstelling laten weten. Klik hier.

Camera leren kennen (individueel)

Je hebt een mooie camera gekocht of cadeau gekregen. Je hebt geen idee van alle mogelijkheden en wat alle instellingen betekenen. Hoe zit dat ook alweer met belichting? Waarom zijn mijn foto’s te licht of donker en wat kan ik daaraan doen? En al die autofocus mogelijkheden? 
Natuurlijk zit er een handleiding bij je camera en kun je op internet van alles vinden. Maar zou iemand je wegwijs kunnen maken, zonder dat je een hele cursus moet volgen? Zoek niet verder!
Ik kan je helpen om je wegwijs te maken en ga met je aan de slag. Eerst nemen we de instellingen door en stellen we de camera in zodat jij ermee kunt werken. Vervolgens gaan we samen op pad en fotograferen. Locatie mag jij bepalen.

Training op maat (individueel)

Je bent al een tijdje aan het fotograferen en loopt tegen tal van praktische vragen aan. Natuurlijk kun je alles opzoeken op Youtube, maar dat is toch anders dan direct met een professional op pad. Na een intake via Zoom of telefoon maak ik een plan op maat, waardoor je nieuwe stappen kunt zetten.

error: