Video

Als videograaf maak ik werk dat de kijker in beweging brengt. Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van video’s die ik mag laten zien. Het zijn video’s voor:

  • Veranderingsprocessen
  • Bedrijfsopvolging
  • Corporate communicatie of storytelling
  • Voorlichting
  • Reportages
Als videograaf ben ik bekend met verschillende rollen: van alles zelf doen tot producent met een team ter ondersteuning. Dit hangt af van de opdracht en het beschikbare budget.

Oncologische Zorg tijdens Corona; Oncomid

Presentatievideo. Productie gemaakt voor de presentatie van Oncomid: samenwerkingsverband van 6 ziekenhuizen in Midden-Nederland. 

Mijn rol: camera, interviews, montage

Har(t)d voor de zaak

Reportage van een FNV stakingsactie bij het distributiecentrum van Lidl in Tiel. FNV organiseert en ondersteunt medewerkers die voor het eerst staken.

Mijn rol: regie, interviews en montage

IC Training voor verpleegkundigen

Reportage voor UMC Utrecht. Door uitbreiding van de Intensive Care-capaciteit worden verpleegkundigen en artsen getraind om de IC-zorg te ondersteunen. Dit zijn verpleegkundigen die normaal op andere afdelingen werken, mensen die vroeger als verpleegkundige hebben gewerkt of artsen die tijdelijk als verpleegkundige aan de slag gaan.
Mijn rol: regie, camera, interviews, montage

Photo Chat - videoblog

Videokanaal. Samen met collega Michael Kooren heb ik een videokanaal waarin we op onze eigen manier fotografie onderwerpen bespreken. Deze aflevering gaat over digitaal archiveren.
Mijn rol: presentatie, regie, camera, montage

Vroegsignalering autisme

Voorlichtingsfilm voor ‘Autisme Jonge Kind’; een Landelijk Expertisenetwerk waarin ouders en professionals samen werken aan betere vroegsignalering en tijdige hulp.

Mijn rol: regie, interviews, montage

Kalfsvleesketen

Presentatie business to business. Royaan is de fabrikant van o.a. Van Dobben en Kwekkeboom. Zij willen werken met de beste ingrediënten voor hun producten. Eén van de ingrediënten is kalfsvlees. Zij willen laten zien met hoeveel aandacht en vakmanschap dit wordt geproduceerd. Accountmanagers hebben deze video bij zich voor productpresentaties.
Mijn rol: concept, scenario, regie, interviews en montage

Portret kunstenaar Qassim Alsaedy

Korte documentaire. Kunstenaar Qassim Alsaedy (1949) werd geboren in Irak. Sinds de jaren zeventig leeft hij in ballingschap en vanaf 1994 woont hij in Nederland. Portret voor gebruik bij tentoonstelling in musea. Doel is zijn werk beter te begrijpen.

Mijn rol: concept, interview, regie en montage

Ambacht in beeld

Presentatie t.g.v. 125 jarig bestaan Swaak, winkel voor kunstenaarsbenodigdheden. Op bezoek bij ambachtelijke papierfabriek waar de jubileum tekenblokken worden gemaakt.
Mijn rol: concept, camera, montage

3D Printing Schedel - Bon Verweij

Verslaglegging / registratie. VVAA organiseerde onder de naam Mobile Doctors een event waarin innovatieve artsen een inspirerend verhaal hielden. Alle verhalen moesten multi-camera worden vastgelegd. Ik organiseerde de visuele presentatie en registratie. Ik stuurde een crew aan met 3 cameramensen, regisseur en schakeltechnicus.

Mijn rol: productie en eindregie

Octi leert zwemmen - SRO

Inspiratievideo. SRO beheert zwembaden en sportcentra. Deze video is gemaakt voor om kinderen kennis te laten maken met het zwembad en ze te laten zien wat er gebeurt als je op zwemles gaat. Een poppenmaakster en -speelster maakte Octi. Eén van de zwembaden heet Octopus.

Mijn rol: concept, camera en montage (co-productie met collega Michael Kooren)

Stad van Straks

Promotievideo. Samen met Natuurmonumenten organiseerde de stad Rotterdam een project waarin kinderen na een bezoek aan de natuur hun idee voor de stad van straks vertellen. Ik filmde alle inzendingen.

Mijn rol: camera, interviews, montage

Hans @ Work

Portret van fotograaf Hans van Ommeren (1948 – 2018). Voor zijn website maakte ik samen met hem een video, die we helemaal opnamen met zijn zelfgebouwde objectieven. Ik beschouw hem als mijn leermeester en mis hem nog iedere dag.

Mijn rol: camera en montage
error: