Kan ik het ook anders zien?

Over Aad

Fotograferen is voor mij een letterlijke actie maar tegelijk een metafoor voor hoe ik in het leven sta: ik kies waar ik naar kijk. Ik licht graag uit hoe iets goed gaat. Maar licht heeft ook een schaduwzijde. Het gaat er om het goede te kiezen en dat te laten zien zonder blind te zijn voor de minder goede dingen in het leven.

Ik verwonder mij over wat ik zie en kijk met aandacht: heb ik het zo goed gezien of kan ik er ook nog anders naar kijken? Een onderwerp van meerdere kanten belichten, ergens op scherpstellen of iets op scherp zetten om zo verder te komen.

Dit principe kan je letterlijk vertalen in een foto of film, maar het is ook de manier waarop ik naar een organisatie kijk. Wat mag gezien worden en wat is nog onderbelicht? Ik geloof in het principe van verbeteren meer dan iets vernieuwen. Door te verbeteren versta je de kunst om dat wat goed is te (laten) zien en zo mogelijk te versterken.

Door mijn ruime ervaring als organisatieadviseur èn professionele beeldmaker heb ik een creatieve kijk op organisaties. Mensen een ander perspectief bieden, anders kijken en inspireren, dat is wat ik graag doe. Inspireren betekent letterlijk “de geest er weer in brengen”. Dit kan op verschillende manieren. Een daarvan is mensen nieuwe vaardigheden aanleren door lesgeven. Het is prachtig om te zien als zij ontdekken zoveel meer te kunnen dan zij voor mogelijk hielden. Als dat gebeurt ben ik gelukkig.
error: