Aad van Vliet - Verrassend in beeld


Verrassend in visie
Als ervaren fotograaf en documentairemaker verrast en inspireert Aad van Vliet de kijker door het verwachtingspatroon te doorbreken. “Ik zie schoonheid in mensen en onderwerpen die niet direct aan de buitenkant zichtbaar is. Mijn passie is om die schoonheid in beeld te brengen.” Aad's vriendelijke en positief kritische benadering heeft als effect dat mensen zich veilig voelen en open durven zijn. Dat levert beeldproducties met diepgang op.

Verrassend in portret
Mensen zijn geneigd een cameragezicht te trekken. “Ik verras de geportretteerde met een blik die hij of zij niet kent, maar wel herkent. De emotie achter de gezichtsuitdrukking zegt iets over de persoon en het moment.” Om zo’n beeld te creëren moet iemand zich op z’n gemak voelen. Dus fotografeert Aad op een voor hem of haar vertrouwde plek. De technische middelen beperkt hij zoveel mogelijk. Dat geeft rust en zorgt voor een natuurlijk beeld.

Verrassend in beeld
Aad maakt beeldverhalen: korte documentaires bestaande uit foto’s en tekstanimaties gecombineerd met muziek, voice over en/of sounddesign. Soms gebruikt hij filmopnames, afhankelijk van het doel. Hij werkt graag met stilstaand beeld. Dat heeft als voordeel dat hij tijdens het monteren de regie volledig in handen heeft. “Ik gebruik alleen beelden en citaten die écht belangrijk zijn, wat een sterk eindproduct oplevert.”

Verrassend in samenwerking
Aad's ruime (werk)ervaring met mensen in de meest uiteenlopende situaties zorgt ervoor dat hij zich snel inleeft in de opdrachtgever en met deze meedenkt. Afhankelijk van het doel en de wensen, kiest hij in overleg een geschikte vorm en invalshoek om de boodschap over te brengen. “Ik ben tevreden als ik de opdrachtgever verras met een kwalitatieve productie die hem of haar echt raakt.”